Profiel

Vera SykoraIk ben een breed opgeleide historica met een grote belangstelling voor cultuur, literatuur, politiek, filosofie en taal. Behalve als vertaler en redacteur heb ik ervaring met schrijven, onderwijs, onderzoek en het geven van lezingen in binnen- en buitenland. Ook heb ik met veel plezier congressen, excursies en cursussen georganiseerd.

Bij mijn vertaal- en redactiewerkzaamheden geniet ik ervan met meerdere talen te werken en teksten te polijsten. Als tekstschrijver vertaal ik met veel plezier complexe onderwerpen naar heldere, aansprekende teksten voor een groot publiek. Ik kan goed zelfstandig grote hoeveelheden informatie verwerken maar werk ook graag samen om praktische projecten van de grond te krijgen en waardevolle kennis, ideeën en cultuuruitingen breed toegankelijk te maken.

Als historica heb ik mij vooral gericht op de moderne Europese cultuurgeschiedenis en op de geschiedenis van Griekenland en de Balkan in het bijzonder. Ik ben gespecialiseerd in de geschiedenis van het nationalisme en de politisering van het verleden en heb promotieonderzoek gedaan naar natievorming en historische cultuur in Europa en met name Griekenland in de negentiende eeuw.